„Bubico” a pus primăria pe jar

Războiul dintre ONG-urile pentru protecţia animalelor şi primărie a ţinut capul de afiş al săptămânii 3-9 iunie 2013. Decizia definitivă a justiţiei privind incompatibilitatea viceprimarului Florentin Tudor a trecut aproape neobservată. Postul de viceprimar revine PSD, care trebuie să nominalizeze o altă persoană pentru această funcţie. Cele 4.000 de locuinţe pe care Olguţa le-a promis în campania electorală mai aşteaptă: licitaţia pentru finanţare a fost anulată. 

Luni – 3 iunie 2013

GdS: Scandal la adăpostul canin

ONG-urile pentru protecţia animalelor au intrat în conflict cu primăria. Duminică, 2 iunie, oengiştii nu au fost lăsaţi să intre în adăpostul canin de la Pod Breasta pentru a hrăni patrupedele. La faţa locului a fost chemată poliţia. Salubritate SRL, cea care administrează stabilimentul, a transmis că nu comentează incidentul. Detalii AICI.

Marţi – 4 iunie 2013

GdS: Scandalul „Bubico” provoacă ecouri în Europa

Salubritatea şi ONG-urile pentru protecţia animalelor se acuză reciproc de încălcarea legii. Întâlnirea dintre cele două părţi a eşuat după o jumătate de oră. Adăpostul canin de la Pod Breasta (500 de locuri), construit de firma Team World Construct rămâne o afacere controversată, în condiţiile în care firma executantă a adus ca experienţă similară un singur contract. Suspiciunile sunt întărite şi de faptul că adăpostul nu are încă autorizaţie sanitară de funcţionare. Direcţia Sanitar-Veterinară (DSV) a dat un termen de 30 de zile pentru a rezolva problemele tehnice şi a acorda autorizaţia. Scandalul de la Craiova a provocat reacţii din partea cititorilor din Europa, pe site-ul GdS. Detalii am dat deja AICI.

Miercuri – 5 iunie 2013

GdS: Cine a pus cartieru’n drum ăla a fost om nebun

În campania electorală, Olguţa Vasilescu a promis construirea a 4.000 de locuinţe în patru ani. În consecinţă, primăria a făcut un proiect pentru realizarea unui cartier de locuinţe, pe terenul fostei autobaze RAT din 1 Mai, unde se află acum târgul de săptămână.
Municipalitatea vrea să construiască locuinţele prin credit bancar, în valoare de 32,2 milioane lei (7 milioane de euro), primul contract de împrumut scos la licitaţie fiind de 10,4 milioane lei (2,3 milioane euro). Singurul participant a fost CEC Bank, care „a venit cu o dobândă nepermis de mare”. Prin urmare, licitaţia a fost anulată. Cartierul de locuinţe din 1 Mai are şi alte probleme: o parte din terenul pe care urmează să se construiască blocurile face obiectului unui litigiu în instanţă. Detaliile afacerii AICI.

Joi – 6 iunie 2013

GdS: Viceprimarul Florentin Tudor, declarat incompatibil

Viceprimarul Craiovei, Florentin Tudor (PSD), a pierdut la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) procesul cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI). Justiţia l-a declarat pe Florentin incompatibil pentru că o perioadă a fost atât consilier municipal cât şi membru în Consiliul de Administraţie (CA) al Regiei Autonome de Transport (RAT) Craiova. În consecinţă, el pierde atât funcţia de viceprimar al Craiovei, cât şi calitatea de consilier municipal. Detalii despre subiect găsiţi AICI.
Olguţa Vasilescu s-a certat cu legea în stilul caracteristic, pe pagina de Facebook: „O lege cretină, care a frânt cariera unui tânăr promiţător”.

Vineri – 7 iunie 2013

GdS: ŞOCANT – Câini morţi în adăpostul de la Făcăi

ONG-urile de protecţia a animalelor au descoperit un cadavru de câine în adăpostul de la Făcăi. La faţa locului, au fost chemate poliţia şi presa. În fotografiile publice în ediţia online a GdS pe lângă cadavrul animalului şi doi saci misterioşi de culoare galbenă, care au dispărut înainte de sorirea poliţiei. Salubritate SRL a reacţionat la publicarea fotografiilor, spunând că „punga sigilată care apare în imagini nu conţine un cadavru de câine, ci resturi sanitar-veterinare rezultate din operaţiile de de sterilizare realizate în stabiliment”.
În după-amiaza aceleiaşi zile, cadavrele a trei câini, înfăşurate într-un sac din plastic au fost găsite în apropierea stabilimentului de la Făcăi, pe câmp. Mai multe detalii despre subiect găsiţi AICI.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.